New Page 1

:

Yeni Üye Kaydı
Şifremi Unuttum

BELEDİYEMİZİN ÖNCELİKLİ HİZMETİ NE OLMALIDIR?

Seçenekler
Şifalı Çamurun hizmete geçirilmesi
Kültürel faaliyetler
Çevrenin korunması ve güzelleştirilmesi
Dağ turizminin geliştirilmesi
Doğal güzellikler ve leylekler vadisinin tanıtımı
Eğitim ve öğretimin desteklenmesi
Su şişeleme tesislerinin kurulması
Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi

Sonuçları Göster

Leyleklerin Yuvasını "Devlet" Yapıyor

Leyleklerin Yuvasını "Devlet" Yapıyor
26/11/2012

Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesinde "Leylekler Vadisi" olarak adlandırılan alana, ahşap yuvalar yerleştirilmeye başlandı. Her yıl ilkbaharda binlerce leyleğin gelip yuva kurduğu Leylekler Vadisi'nde Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında temizlik ve bakım çalışması yürütülüyor. Yöredeki 21 vatandaşın iş sahibi olduğu proje kapsamında, burayı mesken tutan leylekler için ahşaptan yuvalar yapılarak, ardıç ağaçlarının üzerine yerleştiriliyor. Leylekler Vadisi'nde, İŞKUR İl Müdürü Lokman Ceylan ve Yeşildağ Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, doğal dengeye büyük katkı sağlayan leyleklerin sayısını artırmak için ahşaptan yuvalar yaptıklarını söyledi. Duran, "Bu vadiyi daha sağlıklı hale getirmek için buradaki çalışanlarla birlikte çok önemli bir projeyi yürüttüğümüze inanıyorum. İnşallah gelecek yıl mart ayından itibaren, yeni yuvaların da etkisiyle leylek sayısının daha da artmasını ümit ediyoruz. Bu çalışmanın, diğer sulak alanlarımız için de örnek teşkil edeceğini düşünüyorum" diye konuştu. Hazırlanan 30 ahşap yuva, Leylekler Vadisi'ndeki ardıç ağaçları üzerine yerleştirilmeye başlanırken, yuva sayısının 60'a çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

TYPE="application/x-mplayer2">
Bu haber toplam 727 defa okunmuştur

Bu haber için toplam 8 yorum yapılmıştır...

» T.C. Kimlik No Sorgulama